12 Ocak 2012 Perşembe

Dubai'de Hava Durumu

Dubai'ye tasinmayi dusunuyorsunuz. Peki hakkinda Burj Al-Arab (Yelken Hotel), Burj Khalifa ya da ilk adiyla Burj Dubai ve alisveris merkezlerinden baska birsey bilmediginiz ya da duymadiginiz Dubai'de hayat nasil?  Ha unutmadan bir de orada elektronik cok ucuzmus ibaresini eklemek gerek tum bunlara.

Oncelikle Dubai ile ilgili  bilmeniz gereken ilk sey mevsimi. Col ikliminin getirdigi bayiltici sicak ve %90lara ulasan nem ile birlikte yaz aylari Dubai'de nefes almak bile zorlasir. Bir arkadasimin deyimi ile Dubai'de iki mevsim yasanir. Cehennem sicaklari ve yaz! Ama gununuzun tamamini ev, is ve alisveris merkezlerinde gecireceginiz ve ulasimi da otomobil ya da taksi ile saglayacaginiz icin bu  sicaklardan ancak ofisinizden ya da evinizden arabaniza gittiginiz sure icerisinde etkileneceksiniz. Iklim nedeniyle her yer klimali oldugundan gittiginiz mekanlarda hava sicakligi ile bir sorunla karsilasmassiniz. Dubai'nin en guzel mevsimi kistir. Asil Dubai'nin tadini kis aylarinda cikarabilirsiniz. Bu aylarda bahcesi olan mekanlarda oturup birseyler yemek icmek, ya da nargile icmek cok keyiflidir. Kisin buyuk bolumunu bir tshirt ya da hafif uzun kollu bir giyisi ile rahatca gecirebilirsiniz. Eger tatil dusunuyorsaniz ya da buraya yerlesmeyi dusunuyorsaniz tavsiyem kis aylarini tercih edin. Iklimin daha yumusak olmasi nedeniyle kis aylarinda Dubai ve cevresinde farkli kesimlere ve zevklere hitap eden bir cok etkinlik duzenlenir. Kisaca kis burada kelimenin tam anlamiyla eglencedir.

Evet, artik Dubai'nin iklimi ile ilgili az cok fikir sahibisiniz. Simdi sira geldi ev tutma isine. Dubai'de ev kiralamak, Dubai'de ev kiralari ve benzeri konulari bir sonraki yazimda anlatmaya calisacagim. Simdilik Hoscakalin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder